30.10.2019

Η κακοήθεια του αρχαιοκεντρισμού

Στο Facebook διαβάζουμε σε ομάδες, που είναι υποτίθεται αφιερωμένες στην Ελληνική θρησκεία, αναρτήσεις ιδεολογικού, νεοεποχίτικου και ψευδοφιλολογικού περιεχομένου, από ανθρώπους που μιλάνε για Ελλάδα, αλλά αντί για Ελλάδα μας σερβίρουν το σάπιο κρέας από τις κουζίνες του ελληνοκεντρισμού. Με διαστημόπλοια, νιού έιτζ και τη βοήθεια της ψευδοεπιστήμης, με πάθος και μεγάλα γράμματα, οι Ρωμιοί τρελ-άνιοι εξευτελίζουν την ελληνική παράδοση με το χειρότερο και πιο επικίνδυνο τρόπο, αφού εμφανίζονται ως τάχα ελληνολάτρες κι όχι ως διαστρεβλωτές του Ελληνισμού, παραπλανόντας έτσι όλους που ενδιαφέρονται και θέλουν να μάθουν για την Ελληνική εθνική παράδοση και θρησκεία. Αυτή η κακοήθεια πρέπει να τελειώσει.

Όποιος παραχαράσσει τον Ελληνισμό και τον αλλοιώνει, εισάγοντας εις αυτόν εκ των έξω νιού έιτζ, ελληνοκεντρισμό και άλλες τρέλες της αρχαιο-τάχα Ρωμιοσύνης, δρα σαν εχθρός του Ελληνισμού και θα μας βρεί απέναντί του. Η σύγχρονη επιστήμη έχει ήδη καταδείξει την αλλοίωση και παραχάραξη ιθαγενών θρησκειών, π.χ. στην Ασία, λόγω της επίδρασης νεοεποχίτικων στοιχείων. Πρέπει να καταβάλλουμε πάσα προσπάθεια για να προστατέψουμε τον Ελληνισμό από αυτή τη μοίρα.

Αφήσαμε τη Ρωμιοσύνη πίσω μας, αλλά βλέπουμε πως η Ρωμιοσύνη, ή τουλάχιστον οι νεοεποχίτικες παραλλαγές της, προσπαθεί να εισβάλλει στον Ελληνισμό και να μας γυρίσει πίσω στην αποπνικτική αγκαλιά της, πλημμυρίζοντας το φαντασιακό μας με ξένες προς τον ελληνισμό και άκρως αντιεπιστημονικές αντιλήψεις που βασίζονται στο τίποτα. Η ελληνική παράδοση, όπως κάθε ιθαγενής παράδοση, δεν γνωρίζει διαστημόπλοια, ενεργειακά πεδία, fakelore, αρχαιο-τάχα ενθουσιασμούς, αρχαιοπληξίες και λοιπές μπούρδες της νεωτερικότητας.

Οι Έλληνες είμαστε υποχρεωμένοι να προστατέψουμε την παράδοση μας, ό,τι και να γίνει, από τις διάφορες ύπουλες ή αφελείς προσπάθειες να μετατραπεί ο Ελληνισμός σε κάτι που δεν είναι. Ας υψώσουμε λοιπόν τις φωνές μας και καταδικάσουμε τον εξευτελισμό και τη διαστρέβλωση του Ελληνισμού πιο δυνατά από ποτέ. Είναι το καθήκον, η υποχρέωση μας και εκτός αυτού, φαίνεται να είναι η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνουν ορισμένοι κύκλοι.