07.11.2019

Επανελλήνιση ή βαρβαρότητα

Τις τελευταίες ώρες διαβάζω διάφορες αναρτήσεις απέραντου μίσους και απανθρωπιάς, συνοδευόμενες από ύμνους στον «Επανελληνισμό», που δήθεν πρεσβεύουν οι ομάδες και άνθρωποι που τις έχουν γράψει ή απλώς «ανεβάσει» στο Facebook (κάποιες από αυτές τις ομάδες ονομάζονται κιόλας «Επανελληνισμός»). Αναλύοντας το περιεχόμενό τους, γίνεται γρήγορα αντιληπτό ότι το μόνο που πρεσβεύουν ή τουλάχιστον προωθούν είναι μια περαιτέρω αποκτήνωση και «βαρβαροποίηση» αυτού του κόσμου, ιδίως της διαδικτυακής κοινότητας, μέσω μιας ρητορικής άγριου μίσους, χυδαίας γλώσσας, επίθεσης στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια ολόκληρων συλλογικών οντοτήτων, την απαξίωση τους σε κάτι που πρέπει να εξαφανιστεί από προσώπου γης, χρησιμοποιώντας και διαδίδοντας πολύ συχνά μάλιστα την ναζιστική προπαγάνδα της Γερμανίας της εποχής του 1940 (π.χ. το προπαγανδιστικό φιλμ της ναζιστικής Γερμανίας «Der ewige Jude», ως προετοιμασία του «κοινωνικού εδάφους» για το Ολοκαύτωμα), διαπράττοντας έτσι ηλεκτρονικά εγκλήματα μίσους που πρέπει να τα πάρει στα σοβαρά η πολιτεία. Στο σημείο αυτό μας φανερώνονται ενδιαφέρον αλλά και ανησυχητικοί παραλληλισμοί μεταξύ αυτών των ομάδων ή προσώπων και του κλασικού ναζισμού, που χαρακτηρίζονται από την καπηλεία της αρχαιότητας.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που κακοποίησε και καπηλεύτηκε ο χιτλερικός ναζισμός τον γερμανικό εθνισμό, δηλαδή την ανυπεράσπιστη γερμανική εθνική παράδοση, τα μέλη της οποίας έστειλε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μόλις ήρθε στην εξουσία, κακοποιούν οι εν λόγω ελλαδικές ομάδες ή άνθρωποι που κρύβονται πίσω από αυτές τον Ελληνισμό, εκμεταλλεύονται με διαστρεβλωτικό τρόπο την ελληνική εθνική παράδοση και θρησκεία, τα σύμβολα και σεβάσματα της για την απάνθρωπη και αποτρόπαια προπαγάνδα τους, η οποία κηρύττει τον ολοκληρωτισμό και έρχεται σε αντίθεση με τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως και με τα πολιτιστικά επιτεύγματα του διαφωτισμού. Με τούτη τη συμπεριφορά δεν θίγουν μόνον τον Ελληνισμό, αλλά προσβάλλουν επίσης το έλλογο μέρος της ανθρώπινης ψυχής δια της συνειδητής ή ασυνείδητης καλλιέργειας του ανορθολογισμού. Η δε καπηλευτική κακοήθεια τους χαρακτηρίζεται στις μέρες μας ως «πολιτισμική ιδιοκατοίκηση» και αυτό είναι με τη σειρά του μια επίθεση στην Ελληνική παράδοση, την οποία επιθυμούν να επηρεάσουν από έξωθεν, μεταφέροντας τις νεωτερικές, ιδεολογικές και πολιτικές τους αντιλήψεις εις αυτήν, δηλαδή σε μια παντελώς ξένη προς αυτούς παράδοση, την ιθαγενή παράδοση του τόπου που τους φιλοξενεί.

Το «αρχαιότροπο» μέρος της Ρωμιοσύνης μπορεί να μιλάει για «Επανελληνισμό», για «Ελλάδα» και «Έλληνες», αλλά μη γελιέσαι, Έλληνα. Έλεγξε καλά τι σου προτείνει, που θέλει να σε οδηγήσει, ποια χαρακτηριστικά σου σκοπεύει να δυναμώσει. Διότι σου σερβίρει την γνήσια Ρωμιοσύνη με ελληνικό χιτώνα. Σε επιστρέφει στον απανθρωπισμό, τα στερεότυπα και το φαντασιακό, που άφησες πίσω σου, όταν έβγαλες τον σταυρό από τον λαιμό σου. Σου μιλάει για «Επανελληνισμό», τη στιγμή που στοχεύει για Επανρωμιοποίηση. Μη τους κακίζεις, είναι ακόμη εγκλωβισμένοι στα στενά του πολιτικού και πολιτιστικού μονοθεϊσμού, πάσχουν ακόμη από το οιδιπόδειο σύμπλεγμα του χριστιανισμού, γι' αυτό μισούν όλους όσους διδάχθηκαν να μισούν, τους προς αυτούς διαφορετικούς. Εξού τους είναι ξένη η αρετή. Θέλουν να είναι τάχα Έλληνες, όχι επειδή αγαπούν τον Ελληνισμό, τον οποίο ούτε καν γνωρίζουν, αλλά επειδή μισούν τους «άλλους», τους Εβραίους, Μουσουλμάνους, Ομοφυλόφιλους, Αλλόφρονες, όλους όσους δεν χωράει η -πλαισιωμένη από εθνικώς ορθά πλαστογραφημένα δεδομένα- κοσμοθεωρία τους. Βλέπεις, είναι ακόμα μολυσμένοι με τον μονοθεϊστικό ιό του εθνικισμού. Συνεπώς αδυνατούν να κολυμπήσουν στην άλλη πλευρά του ποταμού, εκεί όπου φυτρώνουν οι τριανταφυλλιές του εθνισμού. Λυπήσου τους, ευχήσου στους θεούς να τους φωτίσουν, αρνήσου τα κουρέλια που θα σου προσφέρουν και συνέχισε στο στενό μονοπάτι προς την αρετή, έχοντας κατά νου, πως χωρίς αυτήν δεν υπάρχει Επανελλήνιση, παρά μόνον η ανακύκλωση του μονοθεϊστικού αποικισμού του φαντασιακού σου. Η αρετή είναι απαιτητική, δεν χαρίζεται στους χυδαίους, αντίθετα θέλει τόλμη, θέλει ανθρωπισμό, θέλει ποιότητα. Να γνωρίζεις, οι απάνθρωποι δεν μπορούν να σου προσφέρουν ό,τι σου προσφέρει ο Ελληνισμός. Αρετή, Αρετή, Αρετή.