09.07.2019

«Έφυγε» από τη ζωή ο Βλάσης Γ. Ρασσιάς



Με μεγάλη λύπη σας ανακοινώνω ότι ο Γενικός Γραμματέας του Υπάτου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών (ΥΣΕΕ) Βλάσης Γ. Ρασσιάς έφυγε το πρωί της Κυριακής 7 Ιουλίου «2019» από την ζωή. Ήταν ένας υπέροχος Άνθρωπος, ένας σπουδαίος Έλληνας και δημιουργικότατος συγγραφέας, απόλυτα ερωτευμένος με τα γράμματα. Η προσφορά του στο έθνος ήταν μέγιστη. Η συμβολή του στην αναζωογόνηση του Ελληνισμού δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί, αγωνίστηκε με σώμα και ψυχή για τα δικαιώματα των εθνικών Ελλήνων, για την Επανελλήνιση. Υπερασπίστηκε τον Ελληνισμό και τα δικαιώματα του εντός και εκτός Ελλάδας έως το τέλος της ζωής του.

Είμαστε ευγνώμον για την συμβολή, το έργο, για όλες τις προσπάθειες του, για όσα έκανε, για όσα ρίσκαρε ώστε οι νεότερες γενιές να έχουν τα δικαιώματα τους κατοχυρωμένα και η ζωή τους ως εθνικοί Έλληνες να είναι πιο ομαλή από εκείνη των προηγούμενων γενιών. Ο Βλάσης Ρασσιάς δεν υπήρξε μόνο ένας Άνθρωπος υψηλής πνευματικής ποιότητας, αλλά επίσης ένας αδιαπραγμάτευτος ανθρωπιστής, με την κλασική έννοια της λέξης. Λόγω του ενάρετου βίου του έχαιρε μεγάλης εκτίμησης σε όλες τις ελληνικές εθνικές συλλογικότητες και πέρα από τα σύνορα των φιλοσοφικών σχολών του Ελληνισμού. Η παρουσία του θα λείψει σε πολλούς.

Θρηνούμε την απώλεια αυτής της μεγάλης προσωπικότητας του εθνικού Ελληνισμού και υποσχόμαστε να τιμήσουμε τη μνήμη του. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και στους οικείους του. Του ευχόμαστε καλό πέρασμα. Ας στεφανώνει το γλυκό φως των θεών την αρετή του.

Θετταλών – ΥΣΕΕ

Η επίσημη ιστοσελίδα του Βλάση Γ. Ρασσιά (περιέχει τη βιογραφία το)

Αυτό το βίντεο είναι ένα απόσπασμα από μια παρουσίαση του βιβλίου του Βλάση Ρασσιά «Εξελληνισμός. Η επαφή Ελληνισμού-Ιουδαϊσμού από την εποχή του Αλεξάνδρου έως την Ύστερη Αρχαιότητα» (εκδ. Ανοιχτή Πόλη, Αθήνα 2014). Ο Bλάσης Γ. Ρασσιάς («1959»-«2019») υπήρξε εθνικός Έλληνας συγγραφέας, ποιητής, εκδότης, ιστοριογράφος, οικονομολόγος, συνιδρυτής και Γενικός Γραμματέας του Υπάτου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών (ΥΣΕΕ) και ηγετική μορφή της Επανελλήνισης. Ὲχει δώσει πάνω από 100 ομιλίες και σεμινάρια, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Ο Βλάσης Ρασσιάς «έφυγε» το πρωί της Κυριακής 7 Ιουλίου «2019» από την ζωή.