07.11.2018

Το Ισλαμικό Κράτος στην Ελλάδα

Από τη «Deutsche Welle»: Μαζί με τους πρόσφυγες έρχονται και οι εγκληματίες του Ισλαμικού Κράτους.

«Εάν μάθουν οι Αφγανοί ότι είμαι Γεζίντι θα με κάψουν ζωντανό. Δεν μας θεωρούν ανθρώπους», λέει ο Kheiri Zabri (37) από το κέντρο προσφύγων στη Μαλακάσα (στην Αττική). «Πολλοί εδώ ανήκουν στο Ισλαμικό Κράτος», λέει και ο 29-χρονος Hussein Khidher. «Μας λένε Κάφιρ, άπιστους», λέει η γυναίκα του, η Ilhan. Φίλοι και γνωστοί τους έχουν προειδοποιήσει να μη μιλάνε αρνητικά για το Ισλαμικό Κράτος, επειδή υπάρχουν πολλοί ακόλουθοι του στη Μαλακάσα. Στον κόσμο λένε μάλιστα πως είναι Κούρδοι γιατί φοβούνται για τις ζωές τους. Ο Khidher, που μιλάει την αραβική και περσική γλώσσα, τους άκουσε να μιλάνε και για την Ελλάδα: «Χαρακτήρισαν την Ελλάδα και αλλες ευρωπαϊκές χώρες ως πατρίδες των απιστων. Τί θέλουν τότε εδώ; Είναι εδώ, επειδή τους ψάχνουνε στις χώρες τους γιατί είναι εγκληματίες.» Ο Ayad Khidher Khano (27), επίσης πρόσφυγας, μας εξηγεί: «Το Ισλαμικό Κράτος που ήταν στο Ιράκ είναι τώρα εδώ. Μπορώ να σας δείξω κάποιον που έστηνε βόμβες στη Φαλούτζα.» Τους γνωρίζει, ξέρετε. Το 2014 το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 27 συγγενείς του. «Χρησιμοποίησαν μαχαίρια για να εξοικονομήσουν σφαίρες», λέει για τα κτήνη του Ισλαμικού Κράτους.

Και οι αρχές τί κάνουν; Αγνοούν τον κίνδυνο. Οι πρόσφυγες έχουν απευθυνθεί πολλές φορές στην Πολιτεία. Στην αρχή δεν έγινε τίποτα. Κάποτε όμως αποφάσισε το κράτος να ψάξει να δει τι τρέχει. Τελικά οι αρμόδιες αρχές δεν βρήκαν «συγκεκριμένα στοιχεία» που να συνδέουν συγκεκριμένα άτομα «με την ισλαμική τρομοκρατία». Δεν βρέθηκαν λοιπόν «αξιόπιστα στοιχεία». Να ξέρουν όμως οι κύριοι, αν συμβεί κάτι, ενώ είχαν προειδοποιηθεί, θα έχουν την απόλυτη ευθύνη. Ο κάθε ερασιτεχνισμός έχει και τα όρια του.

Η παράδοση μας, η ιθαγενής παράδοση της χώρας, μας προστάζει να παραχωρούμε άσυλο στον πρόσφυγα, στον ικέτη, αλλά όχι στον εγκληματία, δολοφόνο, τρομοκράτη υποστηρικτή ή μέλος του Ισλαμικού Κράτους.

Αν τα κτήνη του Ισλαμικού Κράτους, που διέπραξαν γενοκτονία κατά των Γεζίντι και βίασαν και πούλησαν τις γυναίκες και τα παιδιά τους στα σκλαβοπάζαρα, δεν θεωρούν τους Γεζίτες ανθρώπους, φανταστείτε τι θα θεωρήσουν εμάς τους εθνικούς Έλληνες, τους «ειδωλολάτρες»! Και για τις ελληνικές αρχαιότητες δε χρειάζεται καν να το συζητάμε. Δεν μας έφταναν οι μισο-πολιτισμένοι αγιορείτες και φανατικοί χριστιανοί, τώρα πρέπει να ανησυχούμε και για τις πιο άγριες εκδοχές του μονοθεϊσμού, ενός μονοθεϊσμού που δε διδάχτηκε καμία ανοχή απέναντι στο διαφορετικό και από τον οποίο, συνεπώς, δεν μπορούμε να περιμένουμε καμία ανοχή απέναντι στον ελληνισμό, στους Έλληνες και τα ιερά τους.

Καλά κάνουν λοιπόν οι Γεζίντι και φοβούνται το Ισλαμικό Κράτος. Το φοβούνται γιατί το έχουν ζήσει στο πετσί τους. Καλά θα κάνουμε κι εμείς να ανησυχούμε για το Ισλαμικό Κράτος στην Ελλάδα και μια πολιτεία που φαίνεται να εθελοτυφλεί. Το Ισλαμικό Κράτος δεν απειλεί μόνον τους Γεζίντι, τους Χριστιανούς, τους φιλελεύθερους Μουσουλμάνους, Εβραίους, Ομοφυλόφιλους ή τους Αθεϊστές, αλλά κάθε διαφορετικό άνθρωπο, μόνο και μόνο επειδή είναι διαφορετικός.

Οι άνω πληροφορίες βασίζονται στο αρχικό κείμενο της Deutsche Welle: «Griechenland: Im Flüchtlingslager regiert die Angst vor dem IS»
https://www.dw.com/de/griechenland-im-fl%C3%BCchtlingslager-klagen-jesiden-%C3%BCber-gewalt-von-is-anh%C3%A4ngern/a-46120454