26.05.2018

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ/ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ

Επειδή αηδιάζουμε με τον εθνικισμό και την γελοία εθνικιστική αντίληψη του "έθνους", τον αντισημιτισμό και ρατσισμό και κάθε είδους συνωμοσιολογία, είμαστε για κάποιους διεθνιστές.
Και επειδή αηδιάζουμε με τον διεθνισμό και την αντιπαραγωγική διεθνικιστική αντίληψη της οικονομίας, την ξύλινη γλώσσα του λενινισμού και την αποθέωση του σοβιετικού ολοκληρωτισμού, είμαστε για άλλους εθνικιστές και καπιταλιστές... με την λογική πως αν δεν είσαι με την Α' πλευρά του ολοκληρωτισμού, πρέπει να είσαι με την Β' πλευρά. Σαν να μην υπάρχει τίποτα άλλο στον πλανήτη, μόνο εθνικισμός και διεθνισμός, "δεξιά" και "αριστερά". Ο καθένας το χαβά του λοιπόν.
Εμείς δεν είμαστε κάθετα αντίθετοι στην Α' ή Β' πλευρά του ολοκληρωτισμού αλλά στον ολοκληρωτισμό καθαυτόν, δεν λέμε ΟΧΙ στα υποπροϊόντα του μονοθεϊσμού, αλλά στον ίδιο τον μονοθεϊσμό.
Οι θιασώτες του εθνικισμού/διεθνισμού και των άλλων ιδεολογιών της ομογενοποίησης δεν αντιλαμβάνονται βέβαια ότι ο τεχνητός και απαρχαιωμένος δυϊσμός "εθνικισμός ή διεθνισμός" είναι γέννημα - θρέμμα του χριστιανικού κόσμου και οι ιδεολογίες τους ιδεολογίες της νεωτερικότητας, της εσπερίας και άρα δεν μας αφοράνε. Ούτε στηρίζουμε βέβαια την θεωρία των δύο άκρων ή οποιαδήποτε πολιτική θεωρία της εσπερίας και ρωμιοσύνης. Εμείς λέμε και ξαναλέμε τα ίδια και αυτονόητα, και ο κόσμος συνεχίζει το βιολί του. Τί να κάνουμε; Ο καθένας έχει το δικαίωμα να ζεί στον κόσμο του.
Το δικό μας σύστημα αναφοράς είναι η Ελλάς, και όχι κάποια νεωτεριστική ιδεολογία της εσπερίας. Εμείς οι εθνικοί Έλληνες δεν έχουμε ανάγκη από... ιδεολογίες. Όπως κάθε πραγματικό έθνος έχουμε την κοσμοθέαση μας, επομένως δεν χρειαζόμαστε την α ή β εκκοσμικευμένη μονοθεϊστική ιδεολογία για να ερμηνεύσουμε τον κόσμο.
Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως απαρνιόμαστε τον σύγχρονο κόσμο ή τα τεχνολογικά ή άλλα επιτεύγματα του. Απλώς απορρίπτουμε κάθε τι που αναπαράγει τα μονοθεϊστικά στερεότυπα και επιδιώκει να αποικίσει το φαντασιακό μας με μονοθεϊσμό και αυταρχικότητα.
Είμαστε Έλληνες και ως εκ τούτου δεν μας αγγίζουν οι ιδεολογίες της νεωτερικότητας. Πώς αλλιώς να το πούμε; Πιο λιανά δεν γίνεται.